loading...
Русија

ОСВЕТА МОСКВЕ БИЋЕ СТРАШНА: ХАПШЕЊЕ РУСА У БЕЛОРУСИЈИ ЈЕ ОПЕРАЦИЈА УКРАЈИНСКИХ И АМЕРИЧКИХ СЛУЖБИ!

Хапшење 33 руска држављана у Белорусији била је заједничка акција украјинских и америчких специјалних служби, рекао је руски председник Владимир Путин

– Сада је очигледно да је то била акција специјалних служби. Људе су на превару искористили, како би их пребацили на територију Белорусије. Рекли су им да треба да оду у треће земље, у Латинску Америку, на Блиски исток, због легалног запослења. У ствари су их намамили на територију Белорусије и представили као могућу ‘ударну силу’ која би се могла искористити за дестабилизацију ситуације пред изборе – рекао је Путин.

Он је истакао да то апсолутно није било тачно.

– Понављам, људи су ишли у трећу земљу ради посла. Просто су их намамили тамо, превели преко границе. Узгред говорећи, наши граничари их нису пуштали, нису могли да оду – рекао је Путин и додао да су те људе превели преко границе са фалсификованим документима.

Он је додао да поједини учесници у том догађају или посматрачи, људи који су добро информисани, чак и не скривају да је то била операција украјинских специјалних служби, заједно са америчким.

Подсетимо, Белорусија је 29. јула ухапсила 33 руска држављана под оптужбом да су припремали терористички акт. Нешто касније је Истражни комитет Белорусије саопштио да су они у земљу ушли како би се бавили припремама демонстрација. Касније су 32 држављана Русије враћена у своју земљу.

Војни аналитичари сматрају да Москва неће преко овог пречи тек тако! Никад и није, а Путин ће већ начин да Западу врати увреду из Белорусије!

Извор: Информер.рс

loading...