Србија

ОВО ЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА ЧЕКАЛА! Огласио се Кон: Ево шта нас очекује на јесен, и шта ћемо обавезно морати да урадимо!

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба за борбу против пандемије коронавируса др Предраг Кон рекао је да се стање у Србији стабилизовало и додао да је то резултат мера.

Др Кон је нагласио да је ситуација иако стабилизована и даље несигурна јер је вирус итекако присутан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дакле, мере морамо поштовати ако желимо у неком миру да дочекамо почетак школске године – казао је Кон за Национални дневник ТВ Пинк.

Кон је коментаришући мањи број оболелих него у претходном периоду рекао да на неки начин можемо да се радујемо што се епидемија може контролисати.

Али, далеко је од тога да себи смемо да дозволимо да се опустимо и да почнемо да се понашамо као да тога нема, како смо једном урадили – напоменуо је Кон.

Он је рекао да, што се њега тиче, до почетка школске године не би требало укидати мере које су тренутно на снази, укључујући и забрану јавног окупљања више од десет особа, која се како је рекао, не односи на јавна купалишта.

Пратићемо ситуацију, ако дође до неког наглог побољшања онда може да се прича о томе, а ако не дође не треба ни да разговарамо о томе – истакао је др Кон.

Говорећи о предстојећој јесени Кон каже да можемо очекивати да се догоди оно што се редовно дешава са респираторним инфекцијама, а то је да се повећава њихово присуство и додао да нема места страху.

– Оно што се дешава сада на јужној хемисфери је да нема грипа тако много, а тамо је зима сада. Ово ношење маски итекако спречава пренос грипа – навео је др Кон.

Извор: Новости.рс