Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Ево шта може да вам се деси ако одбијете да носите маску!

Американка, која је путовала са шесторо деце из Орланда за Њујорк, избачена је из авиона компаније JetBlue , јер њена двогодишња ћерка није желела да носи заштитну маску, преносе амерички медији.

На видео снимку снимљеном пред полетања авиона, чује се разговор Чаје Брук са стјуардесом, која јој објашњава да ни тако мало дете не може да буде изузето од мере ношења маске ради спречавања ширења корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да ли схватате да она има две године – упитала је мајка стјуардесу, која је одговорила да разуме, али да је то нешто што што не може да се толерише.

Из компаније JetBlue  за CBS News  су навели да је Брук рекла стјуардеси да њено дете неће носити маску.

Како је наведено, врата авиона су још била отворена, а стјуардеса је испоштовала процедуру и позвала суперизора аеродрома да реши ситуацију.

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама види се да су остали путници били незадовољни и да је више њих Е, наводећи да би за двогодишње дете требало да се направи изузетак.

Компанија наводи да је у авиону дошло до гужве и да је донета одлука да мајка са шеторо деце напусти авион.

У саопштењу се подсећа да је JetBlue, као и већина великих авио-компанија, увео обавезу да деца стара две и више година морају да носе маску током лета.

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс/Тањуг