Србија

ОВО СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ! Гојковић открио: Ево колико дуго ће мере бити на снази

ПОКРАЈИНСКИ секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да морамо да пробамо што је могуће више да смањимо број заражених да би јесен сачекали са мањим проблемима и са одморнијим здравственим кадром.

Он је рекао да ће све обавезујуће мере и даље остати на снази, док се, као је рекао, не уверимо да нећемо доћи у ситуацију да поново имамо нагли број повећања броја оболелих, јер би то било изузетно опасно, преноси РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имамо благи оптимизам из чињенице да из неповољне епидемиолошке ситуције покушавамо да уклизимо у несигурну, имамо мањи прилив пацијената у болнице и мало лакши посао за здравствени систем – рекао је Гојковић.

Гојковић је рекао да је од јутрос мање од 700 пацијената ковид позитивних у Војводини и да је то после дужег времена задовољавајући број.

У Клиничком центру Војводине је 244 особа, што је мање него јуче, 16 на респиратору, рекао је Гојковић и додао да је то добар показатељ.

– Све ово може у једном тренутку да се промени ако имамо ситуацију да корона вирус уђе у објекте социјалне заштите, геронтолошкее центе, поготово ако се не придржавамо мера, а то је једини начин за борбу против панденмије – рекао је он.

Извор: Тањуг