Регион Свет

Послао га на пут, а он тамо погинуо: Због ове ствари Роџер сваке године плаче !

Заслуге за то што је Роџер Федерер један од најбољих тенисера икада иду и Питеру Картеру који је био тренер Швајцарца.

Он је настрадао 2002. на „меденом месецу“ током саобраћајне несреће, а прича о Картеру је још увек жива рана Роџера Федерера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сем „пословног дела“ који се односио на тенис и тренинге, Федерер и Картер су били велики пријатељи. Сваке године швајцарски ас на старту сезоне, односно на првом гренд слему у години, види родитеље Питера Картера што је постало традиција.

Федерер плати родитељима некадашњег тренера пут у Мелбурн, обезбеди место у његовој ложи , као и смештај у неком од градских хотела.

Прошле године је Федерер дао интервју у ком се дотакао и Картера, те „леденом Швајцарцу“ није пошло за руком да исконтролише емоције, мада је одличан у томе.

– Када сам био мали он је био један од најбољих играча, много тога сам научио од њега. Надам се да би био поносан, претпостављам да није желео да протраћим таленат. Чини ми се да ми је то био позив на буђење када је преминуо и стварно сам почео да тренирам још више и јаче, рекао је тада кроз сузе Федерер.

Питер Картер је погинуо у аутомобилској несрећи у Јужноафричкој републици пре 17 гдина, годину дана пре него што је Федерер освојио први гренд слем. Оно што трагедију за тенисера чини већом јесте то што је он предложио картеру да медени месец, али пре свега одмор проведу у земљи одакле је његова мајка и препоручио где да одседну.

Радило се више о одмору него о прослави брака јер је Питер Картер са својом супругом пролазио кроз тешки период јер је она има Хочкинову болест.

Извор: Блиц.рс