Русија Свет

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО! Научници открили: Ово је права истина о руској вакцини!

Фото: Pixabay.com

Више угледних научника и здравствених радника из целог света сложни су у оцени да руска вакцина против вируса корона представља изванредан продор у науци и медицини. Они су честитали руским колегама на оствареном достигнућу.

Полина Степенски из болнице у Израелу истакла је да израелски лекари савршено добро разумеју и апсолутно одобравају технологију и приступ руских научника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руским научницима и стручњацима у здравству пре свега желим да кажем: ‘Браво!’ Направили сте изузетан пробој у науци и медицини. Захвални смо вам за изврстан посао који сте урадили“, рекла је начелница Одељења за трансплантацију коштане сржи и имунотерапију у случају малигних болести болнице у саставу израелског здравственог центра Хадаса.

Директор кинеског Центра за испитивање респираторних болести у граду Гуангџоу Џонг Наншан каже да високо оцењује вакцину Инситута „Гамалеј“ против вируса корона.

Честитао је Русији на томе што је регистровала вакцину.

„Руска аденовирусна вакцина је безбедна и треба успешно завршити клиничка испитивања“, рекао је он.

Хилдеганд Ертл, професорка у Центру за вакцине и имунотерапију при Институту Вистар у Филаделфији, истиче да из свега што је видела руска вакцина највише обећава.

Професор вирусологије на Универзитету Рединг у Великој Британији Јан Џонс указује да постоји довољно информација о рекомбинантним вакцинама на бази аденовируса да може да се говори о безбедности ове вакцине у уобичајеној дози.

Суоснивач индијског Истраживачког центра Свадеши, Ашвани Махаџан истиче да се после питања ефикасности вакцине појављује се питање њене цене.

„Сматрам да ће руска вакцина на оба питања дати добар одговор“, оценио је он.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com