Србија

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО! Нови прехрамбени ланац стиже у Србију: Ево из које земље

Pixabay.com

БЕОГРАД – Руски прехрамбени ланац МЕРЕ улази на српско малопродајно тржиште и најављује да ће његове цене бити 20 одсто ниже од просечних, јавља РТС, позивајући се на сазнања портала Retail Serbia.

Како се наводи, МЕРЕ је придружница руске Torgservis grupe , основане 2009. године, која тренутно послује на више од 800 локација широм Русије под брендом Светофор и трећи је по величини ланац иза трговачких компанија X5 i Magnit.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„До сада смо отворили 1.500 дисконт маркета и послујемо у 10 земаља. Дошло је време да проширимо своје пословање и на српско тржиште са бар 100 маркета и просечном површином од око 1.000 квадрата“, истакли су из филијале руске компаније у Србији.

Како је најављено, планирају да раде директно с произвођачима, са строгом контролом квалитета и ниском трговачко маржом.

Уласком на немачко тржиште МЕРЕ је био принуђен да, због велике потражње и несташице робе на залихама, привремено затвори своје продавнице.

У региону компанија поседује дисконт маркете у Румунији. У понуди руског дисконтера присутни су и неки српски производи. Компанија планира да, поред Србије, пословање прошири и на тржиште Грчке.

Дисконти МЕРЕ простиру се на површинама од 800 до 1.200 квадрата и нуде од 1.500 до 2.000 разноврсних артикала, наводи портал Retail Serbia.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Фонет