Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ЛАВА ПАЈКИЋА: Причали су да мајка лаже, да није болесна, а…

Лав Пајкић, син познате списатељице Исидоре Бјелице Пајкић, која је преминула прекјуче, скрхан болом отворио је душу и открио како су изгледали последњи дани његове мајке.

– Борба моје мајке је трајала скоро осам година, а последњих месеци било је страшно тешко. Исидора се борила за сваки дах и једноставно нас је напустила у Болници Свети Сава. Сви смо дали све од себе и она је дала све од себе. Прави је борац, али није било лека. Моја мајка је у тој борби највећи херој – рекао је за „Новости“ син Исидоре Бјелице Пајкић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тешко је у време епидемије организовати сахрану. Време и место још није одређено- љубазно је и кратко рекао старији Пајкић.

Лав је прексиноћ на инстаграму објавио црно белу фотографију са мајком, без описа, а многи људи су му коментарима пружили подршку у изузетно тешким тренуцима.

– Желим да се захвалим свим људима који су нам помагали. Мама нам је била све у животу. Била је укључена у сваку нашу одлуку. Остала је огромна празнина. Моја сестра Вила је, чини ми се, највише погођена. Мајка и ћерка имају посебан однос. Добро су се разумеле. Желим да се захвалим свима који су били уз њу, али и да нагласим да су били људи који су веровали да измишља, да лаже, да није болесна. Ми смо то морали да читамо и она је то читала све време, чак и док је умирала. Ето, да знате са каквим људима смо се борили. Њима на част.

Лав каже да Исидора није хтела да покаже колико јој је тешко.

– Понекад је била насмејана и срећна. Неки људи мисле да насмејани људи не могу да буду болесни. То није тачно. Писала је скоро до краја. За нас је било веома емотивно када је престала да пише. Није могла више. Изгубила је жељу. Лекари кажу да је максимално издржала, тако да је Исидора стварно херој. Наш анђео сада је на неком бољем месту – кроз сузе је заа „Новости“ закључио Исидорин наследник.

Извор: Блиц