Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ? Овако ће изгледати нова Влада Србије?

За петнаестак дана би јавности требало да буду представљени сви министри који ће ући у нову владу јер председник Александар Вучић, сазнаје „Ало!“, полако комплетира списак.

Готово је извесно да ће од старих министара у Немањину наставити да долази највише њих петоро, а према нашим информацијама, Вучић тренутно за поједине ресоре на уму има по најмање двоје људи. Када је реч о конкретним именима, још ништа није познато, међутим, у врху власти се шушка да је један од кандидата за новог министра правде Горан Петронијевић, који је познато име у српском правосуђу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У време владавине Слободана Милошевића био је судија Окружног суда и члан судског већа које је судило лидерима НАТО за бомбардовање СР Југославије. После каријере судије, прешао је у адвокатуру, а списак познатих клијената које је имао је подугачак, пред Хашким трибуналом заступао је Веселина Шљиванчанина, био је адвокат Светлане Цеце Ражнатовић, а у неколико парничних поступака заступао је и Легију.

Када смо га јуче упитали за коментар поводом наших сазнања да ће можда бити члан будуће владе, није желео да говори о томе и самим тим није ни потврдио ни демантовао информације до којих смо дошли.

– Немам никакав коментар на то – било је све што нам је адвокат рекао.

Међутим, његове колеге, са којима смо разговарали јуче, откриле су нам да се у адвокатским круговима увелико прича о будућем министру из њихових редова.

Иначе, када је реч о министрима који ће остати и у новој влади, имамо сазнање да ће доћи до једне озбиљне рокаде, односно да ће двојица шефова два веома важна ресора заменити места…

Ана сигурно остаје премијерка

Будући да је председник Александар Вучић веома задовољан начином на који је премијерка Ана Брнабић водила Владу Србије и резултатима које је постигла, нарочито током пандемије, он ће њој, према информацијама из врха власти, засигурно понудити још један мандат.

Извор: Ало.рс