Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! Ове речи ће обрадовати све Србе и учинити их поносним

Председник Србије Александар Вучић присуствује приказу дела способности јединица Војске Србије на на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приказу способности присприсуствује и министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На приказу учествује део јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

View this post on Instagram

"Ponosni smo na našu vojsku! Želim da čestitam svim vojnicima koji su na izuzetan način prikazali svoje sposobnosti. Danas, možda više nego ikada, mogli smo da vidimo koliko je srpska vojska napredovala, koliko smo snažniji, koliko su naši vojnici opremljeniji i obučeniji. Mogli ste da vidite fantastičnu opremljenost i obučenost i značajne novine u Vojsci Srbije." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici. Na prikazu učestvuje deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Током приказа, авиони и хеликоптери Војске Србије налетаће и симулирати борбе, евакуацију, десант…

Након, тога, председник Вучић обишао је тактичко – технички збор и најмодернија средства којима су опремљене јединице Војске Србије, као и средства из развоја домаће индустрије.

Вучић: Поносан сам на све што сам видео данас
– Желим сви да честитам на приказаним способностима, где смо видели колико смо опремљенији и обученији и колико је наша војска јака. Ја до сада нисам видео оволику брзину војника, без грешке. Изузетна прецизност момака, нове падобране и поносан сам на све што сам видео данас – рекао је председник Вучић обраћајући се новинарима након завршетка вежбе.

– Први пут виден је данас наоружан МИ-17 је нешто што су велике новине, на које сам посебно поносан.

– Хеликоптери Ми-35 су изузетни, човека страх ухвати кад их види. Поносан сам на целу Војску Србије, а 3. и 4. бригада посебан понос. Желим да кажем свима овде, јер ја нисам посебно стручан, али трудио сам се да научим. Све што је данас приказано на војној вежби јесте оружје које ми производимо у Србији, све је наше. Све је то наша памет створила – рекао је Вучић након приказа способности дела јединица Војске Србије и додао:

– Све што је испред мене је „Застава оружје“ и можете да видите и бацаче граната и све пушке и петолетку. И „Мали Милош“ се на овој вежби показао изузетно. Ово је све оружје које ми правимо, само да напоменем. Ово је наша снага, наша памет. Све више смањујемо разлику заостајања за другим силама, за којима смо заостал и светлосним годинама, рекао је поносно председник Вучић док је разгледао чим располаже војска Србије.

Извор: Информер.рс