Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТКРИО: Позвали смо Путина да дође у Србију! Разлог је сјајан!

Председник Србије Александар Вучић изјаво је данас да се очекује да ће руски председник Владимир Путин присуствовати отварању Храма Светог Саве у октобру, уколико епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона буде повољна

Вучић је новинарима приликом обиласка Храма на Врачару рекао да се у октобру обележавају и дани заједничке победе у Другом светском рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Очекујемо, ако буде све у реду са борбом против вируса корона, а на добром смо путу, да и руски председник Владимир Путин буде овде приликом отврања Храма“, рекао је Вучић.

View this post on Instagram

"Nisam ni sanjao da ćemo kroz skele moći da nazremo kako će veličanstveno da izgleda naš hram. Izuzetno sam zahvalan našim ruskim prijateljima koji su godinama radili božanstveni mozaik i napravili nešto što ostaje za pokolenja. Ovo je jedan od tri najveća pravoslavna hrama u svetu. Velika stvar za sve ljude koji poštuju i sebe i svoju istoriju, ali i svoju budućnost. Za samo dva meseca radovi će biti gotovi i ljudi će moći da vide hram u njegovoj fantastičnoj lepoti. Postaće jedan od najvećih i najvažnijih mesta okupljanja naših ljudi, ali i svih koji dolaze u Srbiju da vide nešto veličanstveno. Ponosan sam što smo kao država mogli da pomognemo. Čestitam svim građanima Srbije, ovo je nešto predivno." – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej obišli su radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Председник је изразио наду и да ће српски народ са великом радошћу дочекати отварање Храма на Врачару.

Захвалио је руским пријатељима и партнерима на подршци и помоћи на уређењу Храма.

„Хвала што вам ништа није било тешко и хвала што волите Србију, чини ми се, одмах после Русије. Ми ваш труд и рад никада нећмо заборавити“, поручио је Вучић руским партнерима.

Истакао је да ће Храм Светог Саве бити место на понос сваком Србину, православцу, али и сваком човеку друге вере, јер је то, каже, место мира и молитве.

Извор: Тањуг