Свет

ПРЕМИЈЕР ОТКРИО: Ово је највећа ноћна мора ПАНДЕМИЈЕ која нас чека!

Фото: Pixabay.com

Аустралијски премијер Скот Морисон успео је да једним коментаром позитивну причу о вирусу корона претвори у катастрофу у односима с јавношћу и истакне потенцијалну наредну ноћну мору пандемије – борбу против вакцина.

Говорећи о плану за обезбеђивање бесплатне имунизације на корона вирус свим грађанима Аустралије, Морисон је у среду рекао да ће „очекивати да вакцинација буде онолико обавезна колико би то могло да се учини“, уз изузећа из медицинских разлога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка здравља Карен Ендруз поновила је ту тврдњу рекавши да Влада „гледа на вакцину као обавезну“. Али до среде увече, Морисон је већ одустао, говоривши на радио станици „2ГБ“ да „вакцина неће бити обавезна… У Аустралији нема обавезних вакцина“.

– Нико никога неће присиљавати да нешто учини као обавезну меру, али ћемо сигурно подстаћи људе да то предузму. Сви морају да разумеју шта овде желимо да постигнемо – рекао је Морисон.

Преокрет у Морисоновим изјавама уследио је нако што су се групе за борбу против вакцинације у Аустралији, али и широм света, „хватале“ за његове претходне коментаре, од којих многи указују на наводне планове да се људима намеће одређени наратив о вирусу корона.

Лери Кук, водећи амерички антиваксер и оснивач покрета „Стоп обавезним вакцинама“, на свом Инстаграм профилу објавио је да „Аустралија снажно подстиче обавезну вакцинацију против ковида“.

„Да ли је неко изненађен? Надам се да не. То је, на крају крајева, планирана пандемија“, додао је, поменувши широко дискредитвани видео који је постао виралан на Фејсбуку и другим платформама, а који је укључивао погрешне тврдње о вакцинама.

Извор: Блиц.рс