Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ СЕ ОБРАТИЛА ГРАЂАНИМА! Касно синоћ смо добили резултате: Честитам вам

БЕОГРАД – Председница Владе Ана Брнабић обратила се у подне јавности и говорилао макроекономским показатељима у нашој земљи.

Она је честитала привреди и грађанима добре заједничке резултате привреде у изузетно тешким околностима – пандемији короне. Она је додала да се исплати напоран рад, вера, што показују и страни инвеститори од којих ниједан није отказао улагање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стабилан број запослених, 1,6 посто више него лане

Упркос кризи Србија има стабилан број запослених и у другом кварталу ове године, у односу на исти период прошле, бележи се већи број запослених за 1,6 одсто, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић. Она је на конференицји за новинаре рекла да охрабрује то како се понаша тржисте рада, будући да је ово највећа криза коју свет памти.

Рекла је да привреда Србије у првом кварталу била најбоље растућа у Европи са растом од пет одсто, а да су иза нас биле Ирска, Турска, Румунија, Црна Гора, Литванија… „У другом кварталу ове године ми смо друга најбрзе растућа економија у Европи, Литванија је у другом кварталу боља од Србије, имала је мањи пад од 3,1 одсто, ми смо имали пад од 6, 5 одсто, а после нас је Летонија са 9,6 одсто…“, рекла је премијерка.

Она је истакла да се из свега тога види зашто су то добре вести и зашто треба да се поносимо резутатима, јер се показало да одговоран и напоран рад, дисциплина и вера у Србију и огромно поверење које имају страни инвеститори дају то за право.

„Нисмо имали ниједно отказивање страних директних инвестиција и охрабрује то да ћемо у у септембру и октобру имати постављање камена темељца за нове погоне. Сви индикатори показују да ћемо, ако овако наставимо, имати добар резултат“, рекла је Брнабић.

Извор: Курир.рс/Тањуг