loading...
Регион

РЕГИОН СЕ ТРЕСЕ! Шокантне тврдње: Ово је човек који ће сменити Мила Ђукановића!

Према оцени аналитичара, савез може пробудити помало летаргичну опозициону јавност

Црногорска опозиција склопила је коалицију под називом “Сви заједно”, а испред групе коју чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности, стаће професор Машинског факултета Универзитета Црне Горе, др Здравко Кривокапић.

Кривокапић се недавно појавио у јавноси као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору”, где је и извршни директор, организације која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској, али и која је организовала јавне трибине на којима су учествовали епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић…

Организација “Не дамо Црну Гору” је настала и везана је за тренутак када “професори не дају светиње”, рекао је Кривокапић у више наврата. Објаснио је да су они одлучили да оно што имају као своју најјачу снагу – знање – понуде ономе кога највише воле, а то је – Црна Гора.

Листу ће, поред Кривокапића, предводити и још један број угледних интелектуалаца и нестраначких личности, док ће остала места попуњавати странке углавном по принципу снаге остварене на претходним изборима или процене утицаја на основу последњих истраживања јавног мњења. Све партије и организације које чине ову велику коалицију се залажу за одбрану светиња и само су Демкрате остале ван ове коалиције.

Овај савез, по оцени аналитичара, може да “пробуди” добар део опозиционе јавности која је, након што су престале литије СПЦ, упала у одређену врста летаргије, посебно јер су опозициони преговори отегли до пред саме изборе.

Ко је човек који ће се супротставити ДПС-у као носилац листе?

Здравко Кривокапић је рођен 2. септембра 1958. године у Никшићу.

Дипломирао је 1981. године на Машинском факултету Универзитета Црне Горе, као најбољи студент на факултету, за шта је и награђиван. Постдипломске студије завршио је у Београду, а докторирао је у Подгорици 1993. године.

Председник је организационог и члан програмског одбора саветовања SQM и међународне конференције ICQME. Уредник је интернационалног часописа International Journal for Quality Reserch, индексираног у  SCOPUS бази, који излази од 2007. године. Члан је програмског одбора четири часописа и 13 међународних конференција.

У оквиру научно-истраживачке делатности објавио је више од 250 радова у међународним часописима, домаћим часописима, међународним конференцијама и домаћим конференцијама. Аутор је 16 књига/уџбеника.

Дакле, уједињена црногорска опозиција стаће иза једног од најзначајнијих представника интелектуалне елите у тој земљи, а иза њега ће се на листи поређати политички лидери Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Небојша Медојевић и Марко Милачић.

Извор: Ало.рс

loading...