Србија

РОДИТЕЉИ ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ: Предраг Кон ђацима упутио два најважнија савета !

Др Кон објаснио родитељима шта ће бити њихова улога у том процесу

Епидемиолог др Предраг Кон на данашњој конференцији за новинаре је открио да ће се у уторак у 9 часова одржати састанак Кризног штаба око доношења коначних одлука везаних за нову школску годину. А имао је и савет за родитеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно што треба родитељи да знају јесте да само здраво дете може да иде у школу, па ће они неки начин бити наши сарадници у свему овоме, што је и за очекивати. Биће потребно да дете сваког јутра погледају и евентуално му измере температуру да се не би то препуштало самим школама. То је једна ствар. С друге стране, биће потребно да помогну и да разговарају о томе са својим дететом. Смернице за то ће се приказивати и на телевизији у прилозима које спремамо. Само понашање у школи биће исто тако дефинисано како за наставнике, тако и за ученике. Неће то бити тако тешко као што на први мах изгледа, направиће се тако да деци буде потпуно јасно – истакао је на конференцији кризног штаба доктор Кон.

Он истиче да ће најмлађи разреди, од првог до четвртвог наставу обављати у самој школи, а све што је до сада одлучено подложно је променама.

– Мислим да ћемо пажљиво приступити овоме јер постоје негативна искуства везана за полазак у школе. Тамо где се није баш темељно размшиљало о потреби одржавања дистанце, ношења заштите и коришћења дезинфекционих средства гдолазило је до појаве ширење вируса у школама. Оно што је битно нагласити јесте да у тим млађим узрастима немамо уопште тежих случајева оболевања нити постоји висок ниво трансмисије. Та деца и кад оболевају далеко мање преносе вирус. Биће у приправности све епидемиолошке службе и пратиће се ситуација заједно Министарством просвете – закључио је.

Извор: Srbijadanas.com