Регион Спорт

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: УЕФА запретила КОСОВУ, следи ИЗБАЦИВАЊЕ !

Све је јасно.

Коронавирус је ушао у клуб из лажне државе Косово који игра квалификације за Лигу шампиона. Утакмица између фудбалера Дрите и Линфилда, која је требало да се игра данас, одложена је због тога што је један фудбалер косовског клуба позитиван на корона вирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– УЕФА жели да појача свесност о значају потпуног поштовања протокола поводом пандемије корона вируса за све тимове, играче, званичнике – наводи се у саопштењу.

УЕФА је одлуку о одлагању потврдила непосредно пре него што је утакмица требало да почне. Утакмица преткола квалификација за Лигу шампиона је требало да почне данас у 18.00 у Ниону. Позитиван је био један фудбалер клуба са Косова, а цела екипа Дрите је стављена у карантин. Још није познато када ће се играти утакмица. Победник тог дуела играће против пољске Легије у првом колу квалификација за Лигу шампиона. По протоколу који је недавно направила УЕФА клубови ће бити избацивани из Европе уколико због вируса не могу да одиграју меч на терену. Легија би већ следеће недеље требало да игра против победника меча Дрита – Линфилд, па је практично јасно да ће УЕФА Линфилд прогласити за победника „пар форфе“, што значи да ће Дрита „летети“ из Европе.

Извор: Ало.рс