Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Најављене нове инвестиције! Велики број страних компанија сели производњу у Србију

Фото: Pixabay.com

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Србији иде на руку то што велики део страних компанија жели да премести своје производне капацитете што ближе до њихових централа којима је Србија је јако близу, а истовремено нуди квалитетну радну снагу, образовану, одличну путну инфраструктуру и пакет мера који ниједна друга земља не може да понуди због доброг фискалног система.

Вучић је на питање да прокоментарише оцену да немачке компаније нису промениле став по питању инвестирања у Србији рекао да очекује проширење инвестиција у постојећим компанијама, али и долазак нових, јер, како је рекао, Србија неће да стане на путу развоја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На руку нам иде то што сви желе производњу ближе својим централама, многи ће изместити то у Србију из азијских земаља. Нудимо добру радну снагу, имамо квалитетну радну снагу, образовану у Београду, Нишу, Крагујевцу, а истовремено имамо најразвијенију путну, а ускоро и железничку инфраструктуру. На руку нам иде и пакет мера који ниједна друга земља не може, јер морате да имате веоме веома добар фискални систем“, нагласио је Вучић.

Казао је да долази Мегле из Осијека и да су у току разговори са, како је нагласио, више инвеститора.

Нагласио је да је Немачка веома важна у том процесу, да је имала 11,7 односно 10,2 укупно пад своје економије, али и да се најбрже опоравља, те да је пад био и најмањи у односу на медитеранске земље плус Белгију.

„Верујем и у нова улагања у аутомобилску индустрију, јер су од великог значаја компаније Леони и друге компонентске фабрике које раде код нас“, закључио је председник.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Тањуг