Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ДОКТОРА КОНА! Издао упозорење за све грађане: ОВО МОРАМО СПРЕЧИТИ!

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истакао је да је Србија далеко од повољне епидемиолошке ситуације и апеловао на грађане да и даље спроводе мере

„Број који се тестира у ковид амбулантама Београда на дневном нивоу због сумњи на ковид не опада последње две недеље. Са повратком путника из иностранства и поласком у школу могуће је да дође до повећане активности вируса“, упозорио је Кон у објави на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поновио да се зато мере морају спроводити, посебно забрана окупљања више од 30 особа, која је, уз строго поштовање протиепидемијских мера, одобрена само биоскопима и свим институцијама културе у већем броју.

„Нема повољнијег тренутка за полазак у школе, јер ће се за свега неколико недеља ситуација вероватно нешто погоршати. Постоје, сада већ поновљени показатељии да млађа деца нису добри преносиоци вируса, а искуства из вртића је да деца екстремно ретко оболевају од Цовид 19 и то углавном са благим симптомима“, истакао је Кон

Он је нагласио да поновно пуњење болница које под налетом епидемије постају ковид болнице морамо заједно спречити, како бисмо помогли себи и здравственим радницима.

„Апел, молба па и преклињање за разумевање посебно младих људи. Можемо ми то… С великим поштовањем због досадашњег трпљења и разумевањем због све огорчености“, написао је др Кон.

 

 

 

 

Извор: Тањуг