Здравље

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ НАУЧНИКА! Корона се све више шири, али то је добра вест! Ово је разлог!

Гордан Лауц, хрватски научник и члан Научног вијећа Владе Републике Хрватске, јуче је објаснио и објавио важну вест везану за коронавирус.

Објаснио је да су то позитивне вести и да је, како каже Лауц, „веома важно истраживање спроведено на Шведском институту Каролинска које је објављено у угледном часопису „Cell“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Истраживање је спроведено на релативно малом броју испитаника (206), па то вероватно треба поновити пре него што будемо потпуно сигурни, али резултати су изузетно охрабрујући. Резултати ове студије показали су да људи који су добили КОВИД-19 са врло мало или никаквих симптома, па чак и чланови позитивних људи који никада нису били позитивни, развијају такозване САРС-ЦоВ-2 специфичне Т ћелије. Т-ћелије су значајан елемент нашег имунолошког система и помажу у борби против вируса, што значи да су људи који их имају барем делимично и можда у потпуности заштиц́ени “, написао је Лауц.

„Ово је изузетно важна информација, посебно у тренутној ситуацији када се вирус шири у Хрватској (и Европи) без већих последица по здравље, тј. Имамо врло мало озбиљно болесних људи. То значи да чињеница да се вирус сада шири није лоша, већ заправо добра вест и да на то можемо гледати као на облик природне вакцинације који ће олакшати ситуацију на јесен када се врате тежи, зимски КОВИД-19 “, рекао је Лауц.

Коначно, локални научник написао је да се не треба потпуно опустити и да људи који припадају ризичној групи треба да сачекају вакцину и не ризикују инфекцију, јер овај „летњи Ковид“ и даље може бити узрок озбиљне и можда смртне болести.

Извор: Курир.рс/ Net.hr