Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Србима се спрема ултиматум због Косова: Ако Вучић не потпише…

Народни посланик и бивши председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да су на обновљеним преговорима са представницима Београда приштински званичници покушали да добију нешто што им не припада и да им то није пошло за руком.

Дрецун је за Спутњик рекао да европски посредник за дијалог Мирослав Лајчак спрема „документ“ због којег би Србији, уколико га не потпише, поново запретили санкцијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када су се састали председник Србије Александар Вучић и такозвани премијер Косова Авдулах Хоти, албански представник је у једном тренутку покушао да нам прода причу о ратној одштети све док му Вучић није жестоко одбрусио. Након тога, Хоти се жалио Лајчаку да му Вучић прети, али је остало то да нема говора да ћемо наставити разговоре о ратној одштети,“ навео је Дрецун.

Он је истакао да Албанци искључиво желе да се разговара о томе да Србија призна независност тзв. Косова или о неким елементима који би, према Дрецуновом мишљењу, могли да се протумаче бар као посредно признање.

Дрецун сматра да Лајчак жели да се постигне низ договора о економској сарадњи, слободном протоку људи и капитала, расељенима и несталима.

„Након тога, он би да дода по неку реченицу и да дефинише све на једном папиру као свеобухватни споразум о нормализацији односа.

Такав „документ“ би бацио на сто уз речи да ће нам уследити санкције ако га не прихватимо,“ предвиђа Дрецун.

Извор: Тањуг