loading...
Регион

СРАМНА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ ПОВОДОМ ОЛУЈЕ! Милановић: Покушали су да нам увале злочиначки подухват

Загреб — Председник Зоран Милановић изјавио је данас да је било покушаја да се Хрватској у хашком трибуналу, како је рекао, “ували” удружени злочиначки подухват.

Милановић је оценио да је то “глупа измишљотина” и та намера је пропала.

“Рат сте добили, добили смо га сви заједно, али пре свега они који су носили оружје. Рат је готов и након рата било је покушаја, не улазим у мотиве, да се на хашком трибуналу све ово прикаже као заједнички злочиначки подухват. То је пропало као намера”, рекао је Милановић.

Додао је да је Хрватска имала среће да ниједан од њихових генерала није осуђен.

“Злочиначки подухват је једна лоша намера који су нам покушали увалити, то је била једна од глупих измишљотина”, рекао је Милановић на свечаности поводом завршетка обуке друге енерације за развој вођа Марко Бабић и пријемом ратних команданта из Домовинског рата.

Тиме је практично почело облежавање војно-полицијске акције Олуја, највећег огзодуса почињеног над Србима од Другог светског рата на тлу Хрватске.

Подсетио је још да ће доделити одликовање бригадама из БиХ које су спашавале Бихаћ, али пре свега Хрватску.

Иначе, у хашком трибуналу су након рата првостепено на вишегодишње затворске казне за почињени ратни злочин над српским цивилима током Олује осуђени генерали Анте Готовина И Младен Маркач, али је другостепеном одлуком та пресуда преиначена у ослобађајућу.

Готовина и Маркач у Хрватској су дочекани као највећи хероји.

“Срамоте Хрватску мајицама “За дом спремни”
Председник Зоран Милановић позвао је данас део ХОС-оваца, који намеравају да на прославу годишњице Олује у Книн дођу у посебним црним мајицама са усташким покличом “за дом спремни”, да не срамоте Хрватску као држву.

“Нека вичу, нека се деру на мене, али нека не облаче ту мајицу. Пленковић је неће обући, то њему смета исто као мени”, рекао је Милановић.

Иначе, обележавање 25. годишњице од војно-полицијске акције Олуја, највећег егзодуда српског народа од Другог светског рата, званично ће почети вечерас у Книну, где ће Милановић уручити одликовања и приредити пријем за ратне команданте, пренели су хрватски медији.

Извор: ТАЊУГ

loading...