Спорт

СРАМНО! Ово није очекивао од њих! Надал и Федерер објавили рат Новаку усред финала Синсинатија!

Сраман, врло низак потез Рафаела Надала и Роџера Федерера док је Новак Ђоковић играо финале Синсинатија

Медји су пренели да Ђоковић више не жели да интересе тенисера заступа кроз Савез играча, оформљен као једно од тела Асоцијације тениских професионалаца (АТП), већ покреће сопствену организацију која би се борила за права играча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Швајцарац и Шпанац су се огласили током Ђоковићеве борбе са Милошем Раонићем и поручили да се не слажу са Србином.

Наиме, медији су пренели да су Ђоковић и Васек Поспишил послали имејл колегама, у коме су их обавестили да им је жеља да се формира Асоцијација професионалних тениских играча (ПТПА).

Председник АТП-а Андреа Гауденци, послао је одмах играчима писмо у коме се, поред осталог, наводи:

– Препознајемо изазове које наши чланови имају у данашњим околоностима, али чврсто верујемо да је сада време за заједништво, не за унутрашње поделе. Непоколебљиво остајемо у намери да помогнемо свим нашим играчима у свим сверама овог бизниса, чинећи све да добију оно што је максимално могуће, а да им се притом глас чује.

Рафа је док се Ноле борио за трофеј поручио да је против његове идеје.

– Свет пролази кроз тешку, компликовану ситуацију. Лично мислим да су ово времена за смиреност, као и рад свих нас заједно – у истом правцу. Време је за заједништво, не за одвајања. Ово су моменти када се велике ствари могу остварити једино док је свет тениса уједињен. Сви ми, играчи, турнири, челници, треба да радимо заједно. Имамо велики проблем, а подела дефинитивно није решење – написао је Рафа на Твитеру.

Федерер је једва дочакао да поручи да је против Ђоковића.

– Слажем се са Надалом. Ово су несигурна времена, пуна изазова, мислим да је од кључне важности да будемо зајендо као играчи, као спорт, како бисмо прокрчили најбољи пут – написао је Швајцарац.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс