Србија

СРАМОТА: У Ужицу оскрнављен СПОМЕНИК СРПСКИМ ХЕРОЈИМА!

Фото: твитер принтскрин

Ужичани су згранути призором који су видели у свом граду.

Рано јутрос Ужичани и целокупна српска јавност згрожени су призором из Ужица. Споменик који подигнут у Ужицу и представља захвалност према 1300 каплара који су најчистији и најсветлији пример родољубља, освануо је са смећем, кантама, метлама на споменику и поред њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све је првобитно објављено на Фејсбук страници УЖИЦЕ – ОГЛАСНА табла у посту са сликама, где можемо видети срамотан призор

– Е, моја „децо“, стидите се као и ваши родитељи који су вас тако васпитали! Зар тако ружити споменик урађен у знак сећања на 1300 каплара који су били симбол српског патриотизма у Првом светском рату, зар тако ружити бисту Јосифу Јехличком оснивачу првог Соколског друштва у Ужицу…Зашто, зашто, зашто? – писало је на Фејсбук објави.

Такође, поред споменика 1300 каплара оскрнављен је и споменик Јосифа Јехлички. Подсетимо, Јосиф Јехличка био је добровољац српске војске учествовао је у Првом светском рату, борио се у биткама на Церу и Колубари и за испољену храброст био одликован и унапређен.

Према коментарима на Фејсбук страници и на Твитеру можемо да видимо да је јавност згрожена овим срамотним призорима.

– Синоћ у Ућжицу оскрнављена биста 1300 каплара. Починилац препознатљив – писало је у једној објави на Твитеру.

– Чинили су појачање Првој армији у Колубаркој битки. Када је цео свет отписао Србију, Живојин Мишић је са својим војницима извојевао славну победу. Споменик 1300 каплара представља симбол жртвовања за слободу сопствене земље и народа. Коме смета споменик? – огорчено је питала једна од корисница Твитера.

– Голобради младићи, ђаци добровољци, будући официри, млади, неспремни и храбри, жртвовали се за слободу отаџбине. Добивши чинове каплара, придружили су се првој армији у Колубарској бици извојевавши отписану победу под командом војводе Живојина Мишића! Данас, њихов споменик – написао је један твитераш.

Колико и по фотографијама са Фејсбук налога УЖИЦЕ – Огласна табла можемо да видимо екипе градске чистоће су одмах кренуле да чисте ове ужасне, непримерене и срамотне призоре. Такође, надајмо се да ће починиоци бити примерено кажњени за ову бруку и срамоту.

Извор: Srbijadanas.com