Србија

СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ! Заражена мајка родила сина, а ево како га је спасла од короне

БЕБА Лазар, чија је мама Милена Јованчић победила корону само неколико дана пре порођаја, негативан је на ковид 19, али је занимљиво да су анализе показале да беба има антитела.

– Беба је највероватније наследила мамина антитела. Код беба те старости ствари се гледају из тог угла. Много је енигми око ковида и трудноће, као и постпорођајног периода и дојења. Ми се трудимо да сваки случај посматрамо појединачно и оно што је најважније да нам све мајке и бебе буду добро – каже начелница врањске Гинекологије др Гордана Ђорђевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милена се пре неколико дана породила природним путем и на свет донела крупног дечака. Лекари су били пресрећни јер је беба круна породичне победе над короном. Мајка је у деветом месецу трудноће заражена, али није имала никакве симптоме, док се њен супруг разболео пре ње и успео да победи вирус.

– Милена и беба су још увек у болници. Требало би да ускоро буду код куће. Лекари желе да се због специфичности ситуације и мама и беба потпуно опораве. Резултати теста су ме обрадовали, али и збунили. На крају, најважније је да смо после агоније коју смо прошли сада сви добро – каже бебин отац Марко Јовић.

Корона у трудноћи више није никаква новост. У Врању постоји и ковид-породилиште и до сада су три новорођене бебе тестиране. На срећу, све три су биле негативне.

Запослени у ковид-породилишту поносни су на чињеницу да упркос томе што је много тога још увек непознато успевају да пркосе вирусу и деле са мајкама њихове победе. Ипак, како кажу, најтеже им пада што у скафандерима не могу мамама и бебама подарити осмех.

Извор: Новости.рс