Свет

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Запад се припрема за велики војни сукоб са Русијом: Ево шта следи

Руски политиколог Јевгениј Сатановски сматра да се Запад припрема за велики војни сукоб са Русијом.

Према мишљењу стручњака, ситуација која се развила на територијама које се граниче са Русијом делимично подсећа на стање ствари које се могло приметити уочи Другог светског рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У исто време, рекао је Сатановски, с великом вероватноћом Москва неће моћи да избегне предстојећи рат. У многим аспектима ово је “заслуга” Сједињених Држава и многих њених сателита.

Тренутно се може приметити снажан пораст националистичких осећаја у великом броју земаља Источне Европе. Украјина је ту издвојена, спремна да учини било какву глупост са првим декретом из Вашингтона.

И данас све указује да се Сједињене Државе припремају да користе Украјину и друге силе које воде антируску политику као одскочне даске за офанзиву на Русију у будућем тоталном рату, приметио је експерт.

„У ствари, ово је припрема за сутрашње ратове. Они се не могу избећи. То уочавамо”, рекао је Сатановски.

Политиколог није искључио могућност да се оружани сукоб, на предлог Запада, распламса у следећој деценији. Ако се такав сценарио спроведе, сасвим је могуће да ће се сукоби с употребом тешког оружја наставити неколико година или чак деценија, резимирао је Сатановски.

Извор: Webtribune.rs