loading...
Србија

СТРАВИЧНО! Породиља преминула у Нишу! Разлог њене смрти је енигма

Породиља Д. С. (34) преминула је у понедељак у Клиничком центру Ниш, потврђено је данас Тањугу у тој здравственој установи

Како је навео директор Клинике за гинекологију КЦ Ниш Бојан Лукић, породиља је дошла здрава на порођај и имали су лабораторијску потврду да су јој налази у реду.

Др Лукић каже да је све било уобичајено, осим што је порођај почео четири-пет недеља пре термина.

“Порођај је протекао нормално, беба је добро. Међутим, два-три сата после уочавамо да она има проблем са згрушавањем крви. Целе ноћи смо се борили за њен живот, ја сам био непосредно укључен у њено медицинско збрињавање. Међутим, завршило се трагично”, испричао је др Лукић.

Очекује да ће обдукција дати одговоре због чега је 34-годишња породиља преминула.

“За нас је енигма шта је разлог њене смрти. Оформљена је Комисија за проверу стручног рада која чека обдукциони налаз са Завода за судску медицину. Након тога ће дати своје мишљење. Онда ћемо имати више детаља које ћемо моћи да изнесемо јавности”, навео је др Лукић.

Казао је и да су оптужбе родбине преминуле породиље, који сматрају да је било пропуста лекара, неосноване и додаје да је истог дана када је породиља преминула разговарао са оцем и мужем преминуле жене.

“Истог дана око 20.15 часова обавио сам разговоре са оцем и мужем преминуле жене. Прва обдукција је показала да нема основа за њихове оптужбе, али чекамо детаљан извештај. Мислим да ће се за 15 дана знати све о овом догађају”, додаје др Лукић.

Извор: ТАЊУГ