Србија

СТРАВИЧНО: После дуге БОРБЕ преминула беба, коју је отац ПРЕТУКАО !

Одређен му је притвор

Због насиља у породици отац у Вршцу пријављен још 26. јуна, беба је на Институту за мајку и дете преминула 7. августа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Беба из Вршца стара свега два и по месеца, преминула је у петак на Институту за мајку и дете након што ју је отац Т. М. тукао.

Мајка је са мушком бебом дошла на Институт 25. јуна, када је случај насиља у породици и пријављен надлежним институцијама.

То потврђују и из Основног јавног тужилаштва у Вршцу.

– Случај насиља у породици је полицији у Вршцу пријављен 25. јуна. Оцу је истог дана одређено задржавање у трајању од 48 сати, док му је дан после тога, 26. јуна, одређен притвор – кажу из Основног јавног тужилаштва у Вршцу и наглашавајући да се Т. М. и даље налази у притвору.

Ова храбра, тек рођена беба, дуго се, чак месец и по дана, борила са нанетим повредама, све до 7. августа, када је, нажалост, преминула.

Вршачко основно тужилаштво је одмах после смрти детета издало наредбу за обдукцију ради утврђивања узрока смрти дечака.

После овог трагичног догађаја, случај је припао Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Тужилац Вишег јавног тужилаштва Небојша Живковић, каже да беби функције мозга нису биле исправне, те да ће обдукција показати који је тачан узрок смрти.

– Лекари су одржавали бебу у животу, али је она нажалост преминула. Оцу је одређен притвор, а наложена је обдукција. Сада чекамо обдукционе резултате, после чега ће притворени бити саслушан – наводи Живковић.

Извор: Srbijadanas.com