Србија

СТРУКА ДОНЕЛА КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Публика може на стадионе, само под једним УСЛОВОМ!

Кон донео навијачима добре вести

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је да не разуме зашто постоји толико неповерење кад је реч о спровођењу мера у посебним ситуацијама, као што су концерти, позоришта и утакмице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је током гостовања на ТВ Прва рекао да грађани Србије не би требало да се изненаде ако се поново уведе карантин, али се дотакао и спорта.

– То сам већ рекао и понављам. Узмите пример Атлетског савеза Србије, шта су све они предузели да могу да наставе такмичење. То би свако потписао и стао иза тога – рекао је др Кон.

У питању су посебне мере које би требало да се спроведу.

– Никад нисам изјавио „да се ја питам, никада се не би одражавале утакмице са публиком“. Мислим, јесам изговорио на једном месту, али не јавно. Мене нико не може да убеди да фудбалске утакмице не могу да се одржавају са публиком и буду безбедне – додао је Кон.

А како би то изгледало?

Да ли је још увек рано за публику на стадионима?

Да, много смо се опустили
Не, слушамо струку и поштујемо упутства
– Па са дистанцом. Одређени број људи и дистанца, организован улаз и излаз, апсолутно избегнут ризик. То уопште није немогуће, само смо ми направили у нашим главама да је немогуће. И упорно се држимо тога. Не треба због једне утакмице која се десила, а што се неће више десити, да одустанемо. Искрено се надам да сада другачије размишљамо – рекао је др Кон.

Он је говорио и о спорном „вечитом“ дербију између Црвене звезде и Партизана крајем прошле сезоне.

– Ми смо у својим главама направили да то није могуће. Десила се та једна утакмица која је показала да ментално нисмо схватили у каквој смо ситуацији. Треба да је заборавимо што пре, ако је то могуће, мада је тешко.

Извор: Ало.рс