Србија

ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Ево шта станари зграде кажу о жени која је са дететом пала с прозора! Чула се галама…

Увек је била насмејана, тешко нам је да мислимо да би се она одлучила на тако драстичан корак да са дететом скочи са шестог спрата – каже за „Блиц“ једна од станарки зграде у Карађорђевој улици у Лазаревцу које је јуче потресла стравична несрећа када су мајка Александра Е. и њен трогодишњи син Т. Т. пали са шестог спрата зграде.

– Нисам чула да су она и супруг икада имали проблема. Али ко зна?… Једна комшиница је недавно чула неку галаму из стана, али није знала да ли су се свађали или се дете играло – рекла је станарка солитера у Карађорђевој 37.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су Александра и њен синчић страдали утврдиће истрага. Оно што за сад познато је да су у 8.15 часова, са терасе шестог пала на плато на првом спрату, изнад пословних просторије лазаревачке „Ластре“. Вриску је чула пролазница и одмаха полицију и Хитну помоћ. У моменту када су дошле лекарске екипе, млада жена није давала знаке живота. Вероватно је својим телом ублажила пад синчића, који је био жив, али у тешком стању, па је одмах превезен у Ургернтни центар где је хитно оперисан.

После налажења нагог тела несрећне младе жене на платоу, полиција је провалила у стан у коме је она живела са супругом Николом Т. и синчићем Т. Т. Муж је у том моменту спавао и наводно није знао ништа о трагедији.

Како је погинула Александра, а тешко повређен њен син утврђује се, а једна од могућности, и то она која најчешће помињу истражитељи је да је млада жена са дететом у наручју скочила са терасе шестог спрата. Ако је то истина, за сада није познат разлог због кога се одлучлила на тај корак. Истовремено провера се и да ли је којим случајем њен супруг имао неку улога у паду Александре и Т. Т, да ли их је можда гурнуо.

Рођаци погинуле Александре међутим одбијају могућност да је у намери да себи и детету одузме живот, са Т. Т. скочила са терасе шестог спрата, као и да је им је у томе „помогао“ њен супруг. Они верују да је све сплет несрећних околности.

– Сумњамо да је дете кренуло на терасу и да је она пошла за њим. Не верујем да би се убила, желела је то дете. Није имала проблема у браку. Била је дивна – рекао је њен брат Павле Ц, са којим је Александра Е. одрасла.

Александра Е. је, рођена Лазаревчанка и била при крају студија дефектологије, и колико је познато њеним рођацима није имала психичких проблема.

– Њен живот је обележила смрт оца који се, док је она била мала, предозирао. Касније је одлучила да јој животно опредељења буде да помаже људима као што је био њен отац Војкан – казали су за „Блиц“ рођаци страдале младе жене.

Александру је после смрти оца однеговала мајка Тања, а пре неколико година од деде Миливоја Е, својевремено познатог лазаревачког судија, наследила је стан у центру града. Већ се била удала за Николу Т, који је родом из Новом Сада.

– Реновирали су стан и пре годину дана се уселили. Имали су синчића и деловали задовољни. Њих двоје се, чудно, нису венчали грађански, већ само у цркви. Обоје су били окренути веру, Никола чак вози вернике у манастире. Али ни једно од њих није фанатик – навели су рођаци који се надају да ће се мали Т. Т. опоравити.

Мајка страшне вести чула у бањи

Тања Е, мајка несрећне младе жене, у време трагедије била је у Пролом Бањи. Чим је чула за смрт ћерке-јединице и тешку повреду јединог унука, кренула је у Лазаревац.

Дете је тешко само могло да падне

Могућност да се дечкић сам изашао и попео се, а да је Александра потрчала да га спасе, ипак је мало вероватна. Ограда терасе је виша од метра и питање је како би се трогодишње дете попело на њу, осим ако поред ње није била нека столица или предмет који би му помогао у томе.

Извор: Блиц.рс