Србија

ТРАГЕДИЈА ПОГОДИЛА СРБИЈУ! Беба из Краљева се угишила млеком? Ево о чему је реч

Мајка подојила малишана од месец дана, ставила га да спава, а после неколико сати га затекла мртвог

Беба од месец дана преминула је јуче ујутру у стану у згради у Краљеву, након што ју је мајка подојила, а надлежно тужилаштво наредило је обдукцију како би се утврдио тачан узрок смрти. Трагедија се догодила у раним јутарњим сатима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била здрава

– Мајка је бебу подојила око три сата и све је било у најбољем реду. Детенце је заспало, а и она се вратила у кревет. Међутим, када је око осам устала да поново обиђе дете, приметила је да бебица не дише – прича извор и додаје: – Мајка је одмах позвала Хитну помоћ и успаничила се, почела је да вришти и запомаже. Вику су чуле комшије, које су јој прискочиле у помоћ. Једва је кроз сузе објаснила лекарима шта се дешава с дететом, које је до тада било потпуно здраво.

Лекари из Хитне помоћи превезли су бебу у болницу. – Када су лекари стигли, одмах су превезли бебу у Општу болницу, али су тамо, нажалост, могли само да констатују смрт – додао је извор.

Истрага

Није реч о насилној смрти

Како сазнајемо, засад нема индиција да је реч о насилној смрти бебе. – Надлежни органи раде свој посао. Овде је вероватно реч о гушењу детета у сну. Када је попило млеко, могуће да није лепо подригнуло и да је то можда довело до смрти. Ипак, најбоље је сачекати обдукцију – каже извор из истраге.

Како незванично сазнајемо, о случају је обавештено надлежно тужилаштво. – Заменик тужиоца је наложио обдукцију тела бебе како би се утврдио тачан узрок смрти – наводи наш саговорник. Комшије несрећне породице кажу да су јуче ујутру чули сирене, али да нису ни сумњали каква се трагедија догодила у њиховој згради.

– Знамо да у тој згради живе подстанари са четворо деце. Најмлађе дете је беба која је преминула, можда има месец дана, познато нам је да се мајка недавно породила. Често смо виђали жену како шета с дечицом, а супруга смо јој срели само једном, гурао је колица – кажу комшије.

Деца педантна

Како кажу, мајка и отац су млађи људи. – Делују веома фино, а та жена је баш добро бринула о деци, није их испуштала из вида. Деца су увек чиста, педантна, види се да нису запуштена. Јао, каква трагедија, не можемо да верујемо, ово је више него страшно. Причају људи да се сама угушила након што је попила млеко – испричале су комшије.

Сличне несреће

април 2020

– Двомесечна беба преминула је у Смедеревској Паланци када ју је мајка Кемани Ш. (20), која је спавала с њом, случајно у сну угушила

октобар 2019

– Дечак од месец и по дана преминуо је у Сонти док је пио млеко, а истрага је показала да је малишан боловао од тешке упале слепог црева

октобар 2018

– Дечак од два и по месеца донет у Дом здравља у Параћину без знакова живота, након што се угушио док је пио млеко

Извор: Курир.рс/Ј. С. С. – Ј. И.