Србија

ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Предраг који је убијен у лову, упуцан два пута? У телу пронађено 12 пројектила! Ево о чему се ради!

ЧИТАВОГ живота је страствени ловац, са искуством, баш као и човек који га је упуцао.

Нису били у свађи, али шта се десило да га упуца у ногу и то два пута, то нам није јасно и чекамо да органи то утврде. До тада немамо шта да кажемо, осим да жалимо над судбином нашег Предрага.

Скрхкани од бола и туге, ово су нам рекли рођаци окупљени испред куће Предрага Миљковића (53) који је у недељу ујутру страдао у лову када га је други ловац Мирослав Ч. из Доњег Душника, из засад неутврђених разлога, упуцао у ногу. Њему је одређено полицијско задржавање до 48 часова и данас ће бити приведен у Више тужилаштво у Нишу на саслушање.

Према првим информацијама, Мирослав је Предрага погодио у артерију, након чега је овај искрварио насмрт. Плачући над сликом свога оца, Предрагова ћерка, иначе студент из Ниша, одмахује главом и говори да нема снаге ни воље да разговара.

Миљковић је у недељу, у зору, кренуо у лов на дивље свиње са групом ловаца у атару села Калетинац, где се налазила још једна група ловаца у којој је био Мирослав. Чувши шушкање у жбуну и лавеж паса који је указивао да је ловина на видику, Мирослав је, како се претпоставља, опалио кобни хитац, не знајући да се у том правцу налази Предраг. Када је зачуо јаук, утрчао је у шуму и на своју велику жалост, угледао школског друга, који је обилно крварио из ноге.

Ловци су одмах покушали да укажу помоћ. Везали су му ногу, али је Предраг искрварио у возилу санитета до Дома здравља у Доњем Душнику, где су лекари безуспешно покушавали да га реанимирају.

Иако је имао заштитини прслук за лов и поштовао све прописе, метак га је погодило у препону и повредио артерију.

– Ово је летњи лов, зеленило је велико, ловци су обележени својим прслуцима. Потребна је велика пажња, нарочито када је вегетација бујна. Прописи се увек поштују, међутим десе се грешке – каже ловац из овог краја Света Илић.

Милан Богдановић, управник ловишта Заплање, на чијем је подручју дошло до трагедије, каже да је сигуран да су ловци имали заштитну опрему, али да то Предрагу није спасло живот.

– Обојицу познајем, чланови су нашег удружења више од двадесет година. Ишли су у лов на дивљу свињу, на њу се пуца муницијом великог калибра, па су несреће изазване њеном употребом често кобне – рекао је Богдановић.

РОДБИНА убијеног Миљковића пита се да ли је квалификација кривичног дела убиство из нехата релевантна, с обзиром на то да је Предраг упуцан два пута.

– Медији су писали о несрећном случају и убиству из нехата. Како може да буде убиство из нехата са два хица? Па када је први пут опалио, чуо је јецај и запомагање рањеног. Зашто је онда пуцао још једном. И да ли то може да буде из нехата, када је он сасуо два ПП метка. У телу Предрага нађено је 12 пројектила. Разбијени су му крвни судови на бутини и човек је искрварио – рекао је један од Предрагових рођака.

Извор: Новости.рс