Србија

ТУГА ДО НЕБА: Преминула легенда ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Био на низу функција у Фудсбалском савезу Србије.

Фудбалски клуб Црвена звезда са жаљењем је обавестио јавност да је још једно фудбалско име заувек напустило Љутице Богдана пошто је у Београду у 85. години преминуо Ратко Пиљак. У Београду је у 85. години преминуо Ратко Пиљак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је 25. октобра 1935. у Гламочу, а био је активни фудбалер омладинских екипа Булбулдерца и Црвене звезде, док је као сениор носио дресове београдског Обилића и Булбулдерца у којем је окончао играчку каријеру 1966. године. Био је и дугогодишњи члан омладинске комисије ФК Црвена звезда у којој је био од 1970. године да би на функцију председника исте дошао 1984. године. Био је омиљен међу младим фудбалерима јер је многима на почетку каријере помогао, као директор београдске Оптике. У том периоду био је и члан Извршног одбора ФС Србије и председник комисије ФСС за омладински фудбал.Такође је био активан и у оквиру секције ветерана Црвене звезде.

Пиљак је био препознатљив и омиљени фудбалски радник који је у периоду од 2005. до 2008. године обављао функцију председника Фудбалског савеза Београда, наследивши на том месту Митра Мркелу. Фудбалски клуб Црвена звезда породици и пријатељима Ратка Пиљака изразио је поруке најискренијег саучешћа.

Извор: Srbijadanas.com