Регион

ТУГА ДО НЕБА! Саобраћајка код код Мркоњић Града: Годинама покушавали да добију дете, сада сви троје страдали!

ЕМИР Темимовић, његова супруга Рамајана Кујунџић Темимовић и њихова четворомесечна беба, син Мак, погинули су у стравичној саобраћајној несрећи у Чађавици, код Мркоњић Града, када су „рено кађаром“ подлетели под камион.

Незапамћена трагедија догодила се јуче око седам часова ујутро на магистралном путу Мркоњић Град – Рибник. Породица Темимовић је, према информацијама које смо добили, из родног Кључа путовала кући за Сарајево када их је задесила несрећа. За воланом „кађара“ био је Емир који је, из још увек непознатих разлога, изненада прешао у леву саобраћајну траку и директно ударио у камион „мерцедес“, којим је управљао В. С. из Мркоњић Града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Супружници су на лицу места остали мртви, док је беба давала знакове живота и санитетским возилом је превезена у Дом здравља у Мркоњић Граду, али су по његовом пријему лекари констатовали смрт – рекла је портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин.

Она наводи да су увиђај извршили дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци и полицијски службеници ПС Рибник.

Тужилац је наложио да се уради обдукција тела, као и сва потребна вештачења, како би се утврдиле тачне околности ове саобраћајне несреће – рекла је Вулинова.

Очевици причају да никоме није јасно због чега је Емир изгубио контролу над возилом.

Он је изненада скренуо у страну и ударио у камион, који је наишао из супротног правца. Ту је пут раван, није био клизав, видљивост је добра. Никог није претицао… Можда му је позлило или се за тренутак окренуо да погледа у дете – причају сведоци трагедије.

Погибију породице Темимовић видео је и Рамајанин отац који је био у свом аутомобилу, неколико кола иза њих. Човек је преживео огроман шок, због чега су му дали лекове за смирење. На место несреће касније су дошли и рођаци страдалих, који причају да су Темимовићи родом из Кључа, а да однедавно живе у Сарајеву.

Сви су у тренутку страдали… Цела породица… Не дао Бог никоме да доживи такву трагедију. Ужас! – у неверици говоре рођаци погинулих.

Они кажу да су Емир и Рамајана дуго времена чекали бебу.

– Годинама су покушавали, и били су пресрећни када се Рамајана породила. Потпуно су се посветили детету, радовали се и уживали у сваком тренутку. Зар да их оваква трагедија задеси – питају се неутешни рођаци.

Призор на месту несреће био је стравичан. Аутомобил се од силине удара дословно распао, док су делови, као и ствари из њега били разбацани у кругу од неколико десетина метара. На захтев Рамајанине мајке, рођаци су на месту несреће скупљали дечје играчке, одећу и друге личне ствари породице.

– Хтела је да јој остане нешто од њих – кажу рођаци.

НАСТРАДАЛИ Емир Темимовић био је професор на Одсеку за географију Природно-математичког факултета у Сарајеву, док је Рамајана радила као лекар.

– Били су у Кључу и враћали су се за Сарајево. Данас је требало да прославе Емиров рођендан, па су са собом возили и торту – рекли су ожалошћени рођаци.

ПОСЛЕДЊЕ ПОРУКЕ ОД КОЛЕГА

ОД Емира Темимовића јуче су се на друштвеним мрежама потресним порукама опраштале колеге са факултета. Неутешни су и пријатељи ове породице, који не могу да верују шта их је задесило.

– Не верујем у оно што видим. Кренули су у Сарајево и све је било нормално – у шоку је говорио један од блиских рођака, држећи у рукама дечје играчке које су се расуле по путу. Он је на место несреће дошао чим су му јавили шта се догодило.

Извор: Новости.рс