Србија

ТУГА! Није издржала: Девојчица Лана преминула од леукемије!

ДЕВОЈЧИЦА Лана Станишљевић (14) из Беочина код Новог Сада, која је боловала од опаке болести – леукемије, преминула је данас.

Ова храбра девојчица победила је леукемију 2016. године, а онда се сурова болест поново поиграла са њом. Леукемија се вратила ове године, и то баш 8. августа, на Ланин 14. рођендан, када јој је болест поново дијагностикована.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојчица је требало да оде на трансплантацију коштане сржи у Италији, али је, нажалост, изгубила битку са леукемијом.

– Драги пријатељи, наша Лана Станишљевић се ноћас преселила на неко лепше место. Нека је анђели чувају – речи су којим су њени чланови породице на Фејсбук групи објавили тужну вест, коју је потврдила Ланина ујна.

Преминула и омиљена професорка историје

Данас је, такође, нажалост, од исте болести преминула и Љиљана Лазаревић Недовић, професорка историје у ОШ „Краљ Петар Први“ у Београду.

Колектив њене школе упутио је саучешће породици.

Како су колеге навеле на свом Фејсбук профилу, иза њене тихе и благе појаве стајала је једна одлучна интелектуалка са ставом, знањем, ерудицијом и великом харизмом.

– Годинама рада у нашој школи стекла је љубав и поштовање и ученика, и колега, и родитеља, али и шире наше заједнице. Никада нећемо заборавити њену нежну, топлу људску нарав, њен смисао за хумор, њену љубав према животу. У Љиљину стручност и способност никада није било сумње, у свему је била прва, није се бојала експеримента и иновације. Њена машта је мртва слова на папиру претварала у живе епохе, периоде и историјске догађаје у њеној учионици. Иза ње је остао дубок траг којег вреди пратити – наводи се у објави школе.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс