Србија

УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Стиже нам са СЕВЕРА АФРИКЕ!

Следећег викенда би нам са севера Африке могла стићи врела ваздушна маса, уз температуре понегде и изнад 35 степени
Тропски топла субота са температуром и до 33 степена је за нама, а слично, готово идентично време очекује нас и другог дана викенда, како прогнозирају метеоролози.

Претежно сунчано и и даље веома топло биће и сутра, када ће максимална температура износити 32 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, ноћ између суботе и недеље, али и између недеље и понедељка у Београду ће бити тропски топла, што значи да се минимална температура неће спуштати испод 20 степени.

Ипак, како истиче, у току ноћи ће доћи до локалних пљускова са грмљавином.

– После подне ће у недељу северу и западу Војводине доћи до повећања облачности. У току вечери и ноћи у северним и западним пределима Србије и у Београду биће локалних пљускова са грмљавином и то ће бити последица премештања већ хладног фронта, у склопу снажног циклона који је стигао до севера Скандинавије, а који је претходних дана до Британских острва и Ирске стигао као бивши ураган и донео велике невоље Ирској и југозападу Енглеске – наводи Ђурић.

У понедељак ће се ова облачна зона са пљусковима и грмљавином од јутра премештати од северних преко централних предела Србије, па ће ујутро и пре подне пљускова са грмљавином бити у северној половини, а после подне у јужној половини Србије.

Обилнији пљускови и грмљавина
Температура ће бити за два до три степена нижа него за викенд, али ће, како напомиње метеоролог, бити спарно.

– У понедељак увече ће са запада региона до северозападних и западних предела Србије, а у уторак и до осталих делова земље стићи знатно јача облачна зона са кишом, пљусковима и грмљавином. Биће услова и за обилније пљускове, а понегде би пало и преко 30 мм кише по квадратном метру. Биће још свежије и максимална температура биће у свим пределима испод 30 степени, али ће бити изнад 25 – напомиње метеоролог.

Извор: Srbijadanas.com