Србија

УПОЗОРЕЊЕ! У Србију ускоро стижу велике непогоде! Ево који делови су први на удару!

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење за временске непогодне за данас и сутра, а у центалним деловима Београда у овом тренутку већ пада јака киша, уз повремену грмљавину

„У уторак и среду се локално очекују временске непогоде са великом количином падавина за кратак период, у зони пљуска и са краткотрајно јаким и олујним ветром, а у уторак и са локалном појавом града“, саопштио је РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У наредна два сата облачност дуж потеза Сурчин – Обреновац премештаће се преко територије града Београда са запада ка истоку и југоистоку условлјавајући кишу, плјускове и грмлјавину.

Током дана променљиво облачно, пре подне на северу, после подне и увече и у осталим крајевима местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, понегде се очекују временске непогоде с великом количином падавина за кратко време, градом, у зони пљуска и са краткотрајно јаким и олујним ветром.

Ветар ће бити слаб и умерен, југоисточни, од средине дана на северу у скретању на северозападни. Јутарња температура од 16 до 21, највиша дневна од 27 до 31 степена.

Наранџасти метео аларм издат је у Бачкој, Банату, Срему, Западној и Југозападној Србији, а на снази ће бити и сутра и то на подручју Баната, Поморавља и Источне Србије.

У Београду ће данас бити променљиво облачно, пре подне са сунчаним интервалима, од средине дана нестабилно повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, пре подне југоисточни, после подне северозападни. Јутарња температура око 21, највиша дневна око 30 степени.

У среду и четвртак биће променљиво облачно и мало свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. У среду се понегде очекују временске непогоде са великом количином падавина за кратак период, у зони пљуска и са краткотрајно јаким и олујним ветром.

У четвртак од средине дана престанак падавина и разведравање.

Од петка претежно сунчано уз постепени пораст температуре. Крајем периода наоблачење и освежење са кишом, пљусковима и грмљавином.

Извор: Тањуг