Регион Србија

УПОЗОРЕЊЕ ЗА БАЛКАН! СЗО саопштила: Од сутра су могуће нове мере

Званичници СЗО изјавили су да их „Балкан брине још од почетка јуна“ због великог прилива туриста на ова подручја и великог пораста инфицираних случајева

СЗО је данас изјавила да је Балкан жариште корона вируса, а једна од последица биће то да би Хрватска могла да буде уведена на енглеску листу за карантин, и то од сутра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичници СЗО изјавили су да их „Балкан брине још од почетка јуна“ због великог прилива туриста на ова подручја и великог пораста инфицираних случајева.

Страхује се да ће туристи који су похрлили широм Балкана раширити инфекцију даље па је могуће да ће Хрватска као прва из ризичног региона завршити на „црвеним листама“, што значи да ће се, рецимо, грађанима Британије саветовати да не путују тамо осим у неодложним ситуацијама, као и да ће их у повратку чекати двонедељни карантин.

– Ситуација на Балкану брине нас још од почетка јуна када смо видели да број случајева расте. Мораћемо да предузмемо адекватне кораке како бисмо покушали да спречимо да зараза букне – рекла је др Кетрин Смолвуд из СЗО, додајући да се строго прате све бројке.

У Хрватској се већ целе недеље боре са порастом заражених, а јуче су имали највећи број новозаражених у целом месецу. Ово ће изазвати праву хистерију међу Британцима који су већ у Хрватској или планирају тамо на одмор, јер нису рачунали на обавезан карантин по повратку.

А слична судбина, изгледа, чека и Грчку. Бројке расту и код њих, али још увек нису драматичне, кажу из СЗО.

Извор:Srbijadanas.com/Блиц