Свет

УЖАС! Девојчица (8) пронађена мртва у кади: Сумња се да су је убили отац и маћеха

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Маћеха тврди да се девојчица удавила, али је млађи син открио да је његова сестрица дуго трпела насиље

Отац и маћеха осмогодишње Отом Халов из градића Елк Ривер у америчкој држави Минесота оптужени су за убиство, пошто је девојчица пронађена мртва. Према тврдњама родитеља, она се удавила у кади, али повреде које су пронађена на телу детета и изјава њеног млађег брата открили су да је девојчица трпела вишегодишње злостављање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тело мале Отом откривено је када је Сара Халов (28) позвала полицију у своју кућу, у поподневним сатима 13. августа ове године.

Она је тврдила да ће поћерку пронашла без знакова живота у кади, неких 40-ак минута пошто је отишла да се окупа.

Полицајци су по доласку затекли маћеху како покушава да оживи девојчицу, али су посумњали у читаву причу јер је њена кожа била сува, а коса једва влажна.

Отом је на челу имала видљиве ране и повреде, а у тренутку смрти тежила је свега двадесет килограма. Истражитељи на основу стања њеног тела сумњају да је увелико била мртва када је маћеха упутила полицији позив за помоћ.

Дан након трагедије, Сара и отац Брет Халов (30) ухапшени су и оптужени за убиство. Они су задржани у притвору без права на кауцију, наводи Тwин Цитиес Пионеер Пресс.

Сара је полицајцима на месту несреће испричала да је девојчица отишла да се окупа, али да је није било 40 минута, после чега је одлучила да провери шта се дешава. Тада је, како тврди, поћерку затекла у кади, лицем у води.

Брет Халов је рекао да су га из сна пробудили крици жене и да их је заједно затекао на поду собе.

Девојчица је, поред повреда на челу, имала огреботине по телу, а њени прсти су били плави када је дошла полиција. Обдукција је као узрок смрти навела гушење. У купатилу су откривени и трагови крви.

Брат открио сав хорор који се догађао у кући
После хапшења оца и маћехе, социјални радници и полицајци разговарали су са шестогодишњим сином Брета Халова и Сарином десетогодишњом кћерком, када су на видело изашли хорор детаљи из живота покојне девојчице.

Дечак је испричао да су родитељи везивали Отом браон каишем и затварали је у црвену врећу за спавање, уколико је „неваљала“ или ако се упишки. Тако везану остављали су је у различитим собама или у купатилу.

У полицијским документима је забележено да је шестогодишњи дечак чуо јак ударац који је дошао из купатила истог дана када је Отом пронађена мртва, односно, када су Брет и Сара били у купатилу с девојчицом.

Оба родитеља негирају тврдње дечака. Сара истиче да никада није викала на поћерку, да је није везивала или стављала у врећу за спавање. Исто тврди и отац.

Сара је рекла да не зна како су настале повреде на телу несрећне Отом, али је признала да тим поводом нису посетили лекара.

Мајци нису давали да је виђа
Мајка покојне девојчице, Келси Круз, изјавила је да Брет и Сара нису дозвољавали да посети кћерку последњих месеци због коронавируса, као и да ће дете било добро последњи пут када су се видели.

Она је на Фацебооку написала драматичну поруку, обраћајући се Брету и Сари.

„Мрзим вас! Заувек сте ме осакатили. Узели сте нешто што више никада нећу моћи да вратим. Надам се да ваша деца знају шта сте урадили, и да ће одрасти уз сазнање да их је сестра спасила…“

Другу поруку посветила је несрећној кћерки:

„Твој отац те крио од мене месецима, и узео ти је живот. Надам се да знаш колико сам се трудила да те видим…“

Пријатељи неутешне мајке покренули су донаторску акцију како би прикупили новац за сахрану девојчице.

„Најгора ноћна мора за једног родитеља управо се догодила мојој блиској пријатељици. Она је трагично изгубила своју осмогодишњу девојчицу.

Брет и Сара Халов су оптужени за њено убиство. Део донација биће искоришћен за плаћање адвоката и судских трошкова, како би Отом добила заслужену правду“.

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс