Свет

УЖАС! Испливао британски документ о корона вирусу! Ако је ово тачно црно нам се пише!

Према извештају, могло би се очекивати да ће ове мере остати на снази до марта 2021. године

Из извештаја британске Владе који је процурио објављен је „разумно најгори могући сценарио“ броја смртних случајева због Ковид-19 током зимских месеци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сугерише да би 85.000 могао да буде број жртава короне коју Велика Британија погоди када стигне хладније време.

Али јасно је истаћи да је то „сценарио, а не предвиђање“.

Научна саветодавна група Саге припремила је извештај који је видео ББЦ Њузнајт, како би помогла НХС и локалним властима да планирају унапред.

У извештају се наводи да ће школе остати отворене.

Праћење вируса, изолација и карантин биће 40% ефикасне у заустављању ширења коронавируса

Такође се наводи да ће до новембра „бити успостављене мере политике за смањење контаката између домаћинстава на половину њиховог нормалног нивоа пре марта 2020.“.

Према извештају, могло би се очекивати да ће ове мере остати на снази до марта 2021. године.

Пројекција је узела у обзир људе за које би се очекивало да умру јер имају друге болести.

Према извештају у Енглеској и Велсу, због Цовида би могло бити 81.000 више смртних случајева, плус 27.000 више из других разлога.

У Шкотској може бити 2.600 директних смртних случајева од Цовида, а 1.900 у Северној Ирској.

Али постоје критике, професор Карл Хенеган, са Универзитета Оксфорд, рекао је да су неке од претпоставки изнетих у моделу „невероватне“ и да извештај претпоставља да „нисмо ништа научили из првог таласа ове болести“.

Најџел Едвардс, извршни директор истраживачког центра за здравље Нафилд Траст, рекао је да извештај има „веома широк спектар“ сценарија који људима чине „прилично тешким да раде тачно шта би требало да раде“.

Као одговор на извештај који је процурио у петак, портпарол владе Уједињеног Краљевства тврди: „Као одговорна влада планирали смо и настављамо да се припремамо за широк спектар сценарија, укључујући разумни најгори сценарио.

– Наше планирање није предвиђање или предвиђање шта ће се догодити. Одражава одговорну владу која осигурава да смо спремни за све могуће ситуације – каже он.

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Daily Star