Свет

УЖАС! Комшије силовале и задавиле девојчицу у пољу!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Најновији случај силовања и убиства девојчице изазвао бес код грађана Индије, али не смеју да протестују због „корона мера“

Силовање и убиство 13-годишње ђевојчице на северу Индије изазвало је бес јавности у тој држави, али и тугу за најновијом жртвом сексуалних напада на жене и девојке, што је у Индији растући проблем, преноси ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Двојица мушкараца, иначе комшија, ухапшени су због сумње да су починили тај злочин, али због епидемије корона вируса није дошло до уличних протеста, што је иначе случај код сличних ситуација.

Девојчица је брутално силована и убијена када је изашла из куће, у којој нема тоалета, да би се олакшала у пољу. Ту су је, верује се, двојица мушкараца напала, силовала, а потом задавила.

У потрагу за девојчицом кренули су чланови породице забринути што се дуго не враћа кући. Њено тело пронашли су у пољу шећерне репе.

Отац је тврдио да је тело детета било осакаћено, што су званичници демантовали.

Како грађани због мера уведених због корона вируса не могу да изађу на улице, њихово незадовољство исказали су на друштвеним мрежама.

– Наше ћерке нису безбедне, наши домови нису безбедни. Влада атмосфера страха – писали су људи на друштвеним мрежама.

Бивши премијер индијске државе Утар Прадеш, сада опозиционар Акилеш Јадав, написао је на свом Твитеру да је то убиство инцидент који је уздрмао човечанство.

– Свирепо убиство и силовање девојчице у Лакимпур Керију је инцидент који је уздрмао човечанство – написао је Јадав.

У 2018. години у Индији је пријављено више од 33.000 случајева силовања, што је отприлике 91 силовање дневно, али стручњаци кажу да је стварни број много већи, с обзиром на то да је сам чин „срамота“ за породицу.

У последњих неколико година Индију је потресао низ стравичних убистава и силовања девојчица, девојака и жена, а ти случајеви су изазвали масовне протесте и довели до измена у закону у правцу пооштравања казни.

У недељу је у Индији силована и убијена тринаестогодишња ђевојчица, а због тога су ухапшена двојица њених суседа.

Тело девојчице пронађено у пољу шећерне трске у северној индијској држави Утар Прадеш, саопштила је полиција.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс