Србија

УЖАС У НИШУ! Преминуо старац који је у болници претукао медицинску сестру

С. К. (82), који је 30. јула истукао медицинску сестру Н. О. (32) у Ковид болници на Клиници за рехабилитацију нишког Клиничког центра, преминуо је синоћ у овој здравственој установи.

– Њему се здравствено стање погоршало и поред напора лекара, уследио је смртни исход – кажу наши саговорници упознати са овим случајем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, старац је покушао на силу да напусти болницу, што је био повод инцидента.

– Сестра му је објаснила да због здравственог стања мора да остане на лечењу након чега је он подивљао. Попео се на радијатор и отворио прозор, викао је да ће, ако не може кроз врата, изаћи кроз прозор. Забринута здравствена радница је успела да га убеди да одустане од ирационалне намере, и врати га у кревет. Међутим, чим му је окренула леђа, пацијент је зграбио штаку и свом снагом је ударио, једном по глави а други пут по ребрима – објашњавају наши извори.

Нишка полиција је потврдила овај догађај и саопштила да је обавестила Основно јавно тужилаштво.

Установљено је да се ради о кривичном делу лаке телесне повреде али након што је старац преминуо даље поступање органа гоњења ће бити обустављено.

Нишки Клинички центар осудио напад на своју медицинску сестру
– Тачно је да је здравствена радница нападнута на свом радном месту. То је недопустив акт у ситуацији када медицинско особље у целој земљи ризикује своје животе и здравље да би помогли оболелима од Цовида 19. Осуђујемо овакво понашање и апелујемо на пацијенте да нам помогну да би свако добио благовремену и адекватну помоћ – речено је у овој здравственој установи.

Нападнута медицинска сестра за сада не жели да се оглашава о овом догађају.

Ово је други озбиљнији инцидент у нишкој болници од почетка епидемије корона вируса. Нишлија М. К. (27) је 20. априла ухапшен због насилничког понашања јер је напао медицинске раднике и ломио инвентар.

Пред Основним јавним тужилаштвом је признао дело, изразио кајање и извинио се па је пуштен да наставак поступка чека на слободи. Против њега је поднета и прекршајна пријава због ометања службеног лица у вршењу службене дужности јер је током интервенције, претио полицајцима и псовао их, пише Телеграф.

Извор: Телеграф.рс