Србија

УЖАС У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ КОД БОГАТИЋА! Младић насмрт претукао мушкарца: Деца видела злочин

Сумња се да је Александар И. 27. јула нанео тешке телесне повреде Остији М. који је само пет дана касније преминуо у београдској болници

Александру И. (19) из Црне Баре код Богатића одређен је притвор због сумње да је 27. јула нанео тешке телесне повреде Остоји М. (46) из Совљака, који је после пет дана преминуо у болници у Београду.

Истрагу води Основно јавно тужилаштво у Шапцу, а обдукција ће показати да је по Остоју М. био смртоносан ударац који му је задао младић из Црне Баре.

Кобне вечери у Совљаку, у дворишту основне школе окупила су се деца, не само из тог већ и из суседних села. Остоја М. је наводно приметио да се Александар И. непримерено понаша и упозорио га је да дете “остави на миру”. То се, по свему судећи, није свидело Александру И. па је песницом ударио Остоју М. у главу. Старији мушкарац је пао на леђа и задобио тешке повреде главе. Неколико минута је лежао, без свести, а када је покушао да устане поново је пао. Екипа Хитне помоћи превезла га је у шабачку болницу, одакле је исте ноћи, због тежине повреда пребачен у Београд, где је пет дана касније преминуо.

Несрећни Остоја М. је јуче сахрањен у селу у коме је живео, а мештани су, упркос томе што је од тог кобног ударца, прошло недељу дана, још узнемирени.

– Све то су гледала деца. Вриштала су! Остоју су деца волела и страховала су да ли ће преживети. А сада ће им остати траума јер га је један насилник буквално убио пред њиховим очима. Страдао је бранећи дете – причају мештани Совљака.

Остаја М. је живео сам у селу после смрти родитеља. Сеста је удата, али са својом породицом не живи у овом мачванском селу. Више није радио него што је радио, имао је кућу и имање.

– Остоја јесте волео мало да попије, али никада није био насилан према деци. Обожавао их је! И деца су волела њега, забављао их је смешним причама – наводе наши саговорници.

Мештани Совљака познају и осумњиченог Александра И. из Црне Баре, удаљене око пет километар од њиховог места и за њега немају баш речи хвале.

– Осион је, својеглав. Воли да командује и баш није особа са каквом желите да се ваше дете дружи. Сада ће одговарти због те своје бахатости, али не колико би требало – кажу наши саговорници и додају да се “надају да ће бар ова трагедија утицати на децу и бити велика школа за све њих, како не би требало да се понашају”.

Извор: Блиц.рс