Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ево где се можете тестирати ако планирате да путујете ван Србије

Црна Гора сутра отвара границе са Србијом, Босном и Херцеговином, Албанијом и Северном Македонијом, а за улазак грађана из тих земаља у Црну Гору највероватније ће бити потребан негативан ПЦР тест или серолошки тест.

Серолошко или ПЦР тестирање у Србији може се обавити на лични захтев грађана, рецимо због путовања, али се у том случају плаћа. Цена серолошког теста је 1.200 динара, а ПЦР теста 6.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је наведено на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање, грађани од 1. јуна могу обавити серолошко тестирање на лични захтев на присуство ИГМ и ИГГ антитела на коронавирус. Грађани тестирање могу да обаве у свим домовима здравља, институтима и заводима за јавно здравље Србије, као и у студентској поликлиници.

Уплата се обавља на текући рачун 840-17750-34, док се у пољу позива на број уписује јединствени матични број грађанина који се тестира.

Тестирање је могуће и за стране држављане.

Уплата се обавља на исти текући рачун 840-17750-34, а уместо јединственог матичног броја, у поље позив на број уписује се број пасоша или број иностраног осигурања.

Такође, на исти рачун може уплатити и правна лица, која уместо јединственог матичног броја, у поље позив на број уписују ПИБ правног лица.

Уколико правно лице уплаћује средства за више запослених лица, потребно је да достави списак лица са њиховим ЈМБГ.

Серолошко тестирање може се обавити и у приватним лабораторијама.

Од 20. маја ове године могуће је обавити РТ-ПЦР тестирање на присуство САРС-ЦоВ2 на лични захтев грађана.

Како је наведено на сајту РФЗО, грађани тестирање могу да обаве у свим домовима здравља, институтима и заводима за јавно здравље Србије. Цена теста је 6.000 динара, а уплата се обавља на исти текући рачун као и за серолошко тестирање.

У институтима и заводима за јавно здравље тестирање се заказује. Тестирање на лични захтев обавља се и у Институту Торлак, тестирање се не заказује, али су велике гужве.

Извор: Тањуг