loading...
Србија СРБИЈА ЈАВЉА

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Грађани, данас вам истиче рок: Ево шта морате да урадите

Београд — Данас истиче рок правним лицима, односно предузетницима да доставе Агенцији за привредне регистре (АПР) своје редовне годишње финансијске извештаје за 2019.

АПР ће данас, када истиче тај рок, обезбедити дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску до поноћи, а та агенција је, због великог броја обвезника који су достављали извештаје у претходна два дана, обезбедила и дежурства 1. и 2. августа од 9 до 15 часова.

Како је саопштила АПР у петак, очекивало се да до истека рока још око 25.000 обвезника достави своје извештаје.

До тада је 246.264 обвезника испунило ову обавезу.

Од тог броја 189.934 обвезника доставило је редовне годишње финансијске извештаје истовремено са подацима за статистичке потребе, 28.046 је доставило изјаве о неактивности, док је редовне годишње финансијске извештаје самостално доставило 28.284 обвезника.

Дежурства у АПР су обезбеђена ради пружања стручне помоћи у вези са састављањем и достављањем финансијских извештаја и техничке подршке обвезницима за рад у информационом систему за електронско састављање и достављање извештаја.

Рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја изузетно је ове године продужен, у складу са Уредбом о померању рокова за одржавање редовне седнице скупштине привредног друштва и достављање годишњих и консолидованих финансијских извештаја привредних друштава, задруга, других правних лица и предузетника…

На интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, објављене су информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2019. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, као и видео упутстава.

Обвезници могу питања у вези са применом ПИС ФИ система или проблема са потписивањем слати на електронску адресу [email protected] за додатна објашњења у вези достављања извештаја могу послати мејл на [email protected] , а за ажурирање статусних података или података о законском заступнику потребно је да упуте рекламацију на електронску адресу [email protected]

Извор: ТАЊУГ

loading...