Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ КРЕДИТ! Данас вам истиче рок, ово морате да урадите!

Уколико дужник у року од десет дана од дана објављивања обавештења о понуди, ту понуду није одбио, сматраће се да је понуду прихватио.

Грађанима који желе да наставе са плаћањем рата кредита, данас је последњи дан да се јаве матичним банкама и одбију мораторијум, односно паузу у отплати обавеза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Банке у Србији имале су обавезу да на својим порталима објаве обавештење за клијенте о новом застоју у отплати кредита. Обавештење треба да садржи информације о почетку примене и периоду трајања мораторијума, обрачуну камате, начину отплате обавеза по престанку мораторијума, могућим алтернативним начинима отплате обавеза, као и репрезентативни пример износа обавезе пре и након престанка мораторијума.

Уколико дужник у року од десет дана од дана објављивања обавештења о понуди, ту понуду није одбио, сматраће се да је понуду прихватио.

Клијент банке може да одбије понуду о мораторијуму електронским путем, путем редовне поште, телефоном или у пословним просторијама банке/даваоца финансијског лизинга, и то у року од десет дана од дана објављивања обавештења о понуди, али и да одустане од примене мораторијума током његовог трајања, захтевајући то од банке на претходно описан начин или уплатом у целини доспеле, а неизмирене обавезе, објаснили су у НБС.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг