Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ПУТУЈУ! Ево до када је улазак у земљу отворен без икаквих услова!

Покрајински секретар и члан Кризног штаба за борбу против коронавируса Зоран Гојковић говорио је о евентуалном враћању мера обавезног ПЦР теста или карантина када се они који сада оду на летовање буду враћали у земљу.

– Ми још немамо толики број новопридошлих оболелих да би уводили неке рестриктивне мере према грађанима Србије који се налазе ван државе, што не значи да се то неће догодити у неком наредном периоду. Епидемиолози су заузели став да у наредних 5 до 7 дана неће бити промена ових мера, а по истеку тог периода размотрићемо да ли ћемо увести ПЦР тестирање за наше грађане ван државе који улазе у земљу. То значи да грађани који планирају путовање морају да имају ово у виду, да буду свесни да су ти делови нашег окружења у овом тренутку ризични за путовање и да знају да ће можда сносити консеквенце по повратку у земљу – рекао је Гојковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услови уласка

Резиденти Сједињених Америчких Држава, Републике Србије, Републике Албаније Босне и Херцеговине и Републике Северне Македоније као и држављани наше земље који су боравили у наведеним државама могу ући у Црну Гору уз следеће услове:

1. Да поседују негативан резултат ПЦР теста на нови корона вирус (САРС-ЦоВ-2) или позитиван резултат антитела на нови корона вирус (САРС-ЦоВ-2) класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом ли позитиван резултат антитела на нови корона вирус (САРС-ЦоВ-2) класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом.

2. Да су тестови издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 сата у тренутку уласка у Црну Гору.

3. Да у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору нису боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Такође, донета је одлука да се омогући угоститељским објектима који имају дозволу, рад до један сат иза поноћи.

Извор: Курир.рс