Свет

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Због лажних бракова са мигрантима, ухапшен велики број људи !

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Шпанска полиција ухапсила је 12 осумњичених за умешаност у склапање лажних бракова између индијских и пакистанских миграната и румунских држављана, а којима им се олакшавала илегална имиграција у Европску унију.

У операцији коју је подржао Европол, шпански истражитељи извршили су десетине рација у више стамбених и пословних простора, запленивши више од 10.000 евра у готовини, заједно са доказима да су оптужени били укључени у омогућавање илегалне имиграције и преваре са документима, наводи се у саопштењу Европола.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Криминална мрежа организовала е најмање 50 таквих лажних бракова како би илегални имигранти добили дозволу боравка, наплаћујући 20.000 евра по мигранту за своје услуге. Добит од ове криминалне активности процењује се на милион евра.

Осумњичени би или приступили мигрантима који већ илегално бораве у Европској унији, или би организовали кријумчарење у Шпанију ван европског континента. Затим би кренули у регрутовање жена, углавном из Румуније, којима су понудили значајну новчану накнаду да се представљају као супруге миграната.

Мигранти који су користили услугу мреже или би остали у Шпанији или би се преселили у неку другу земљу ЕУ након што су добили дозволу боравка која омогућава слободно кретање унутар шенгенског простора.

Жене укључене у ове лажне бракове обично би се одмах враћале у своју матичну земљу.

Извор: Новости.рс