Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Отац и син лекари преминули од корона вируса!

Отац и син, који су посветили цео живот као доктори да помажу људима, преминули су од корона вируса у размаку од неколико недеља.

Др Хорхе Ваљехо (89) и његов син др Карлос Франсиско Ваљехо (57) примљени су исти дан у болницу у америчкој држави Флорида, после сумње да је Карлос „закачио“ корона вирус од једног до пацијената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Карлос, који је специјализирао дијагностику, радио је на првој линији борбе против коронавируса, те се сумња да се управо заразио лечећи пацијенте, а онда је инфицирао и свог оца.

Обојица су истог дана примљени у болницу, а шест дана касније старији др Ваљехо подлегао је последицама болести КОВИД-19. Карлос се наредна 42 дана борио са корона вирусом на одељењу Интензивне неге, али је и он подлегао овој смртоносној инфекцији.

– Буквално смо остали без два стуба наше фамилије – каже Хорхеова унука и Карлосова нећака Џесика Ваљехо.

Флорида је постала једна од најтеже погођених области коронавирусом у Сједињеним Америчких Државама. Према последњим информацијама, више од 5,3 милиона људи је заражено коронавирусом у САД, док је преко 168.000 умрло.

Скок инфекције међу децом

Такође, амерички медији наводе да је у Флориди у последњих месец дана за 137 одсто порастао број деце инфициране овим вирусом.

У периоду од 9. јула до 9. августа број деце старости до 17 година оболеле од корона вируса порастао је са 16.797 на 39.735, а у истом периоду број хоспитализоване деце порастао је са 213 на 436, односно порастао је за 105 одсто.

Процентуално број заражене деце на Флориди у претходном месецу знатно је већи него на националном нивоу где то повећање износи 90 одсто.

Извор: Srbija Danas.com/Miami Herald