Србија

ВУЧИЋ ОБРАДОВАО СВЕ! Стиже нови пакет помоћи!

– Планиране мере помоћи које следе су секторске и циљане – изјавио је Вучић

Ускоро ће и хотели у малим местима добити помоћ, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисмо узели градове попут Параћина, Голупца и слично који немају статус града, али то ће бити исправљено – рекао је Вучић говорећи о новој мери помоћи градским хотелијерима.

Казао је да претпоставља да су губици у хотелима у Београду, Новом Саду, Нишу вероватно највећи.

То смо урадили секторски и циљано, а претходно смо помогли целокупном становништву – рекао је председник, подсетивши на све претходне мере помоћи које је Влада Србије донела.

– Мислим да смо сразмерно својој величини и снази помогли опстанку економије. Помагали смо три месеца, за сваког запосленог. Могли смо то да урадимо зато што смо се паметно понашали, зато што смо спустили јавни дуг – рекао је Вучић.

Додао је да ће Србија по природи ствари имати проблеме, мање новца, мањак прихода, тако нешто ће се дешавати у читавом свету.

– Наш план је да подижемо економију, да помогнемо свима, пре свега хотелима, ресторанима… Ми смо градили један стабилан систем финансија, наш динар је чврст и стабилан, само што то никада неће нико да призна. Имамо снажан буџет, а оно што ме брине јесте ситуација у појединим локалним самоуправама, као што је ситуација добра у Новом Саду, тако имате проблему у Крагујевцу, Београд ће морати да прави мањи дефицит у буџету – оценио је Вучић.

Извор: Srbijadanas.com