Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Надлежни да одмах испитају сву МОЈУ ИМОВИНУ!

Моје имовинско стање се од 2012. није увећало ни за један динар. Молим да будем у првих десет којима ће се испитати порекло имовине, а онда да се истраже и сви остали

Председник Србије Александар Вучић поручио је јуче да се његова и имовина његове породице од 2012. године није увећала ни за динар и позвао је надлежне институције да то у најкраћем могућем року провере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки стекли милијарду

Шеф државе је позвао да се испита порекло и његове имовине, али и имовине свих других виђенијих политичара у држави.

– Нема лажи коју о мени и мојој породици нису изговорили! У свакој тој лажи које пласирају скоро сваког дана они су ухваћени, али опет настављају са најстрашнијим лажима. Чак су, ево, слагали да и неки мој џемпер кошта 400 евра, а он је плаћен 50 и нешто евра… Они више не знају шта ће од муке, немају шта да ми нађу, не могу да кажу и докажу да сам било где украо један једини динар, па онда само лажу и измишљају! – рекао је Вучић и подсетио да грађани Србије никада нису сазнали одакле Драгану Ђиласу и његовим блиским сарадницима силно богатство којим располажу.

– Драган Ђилас и његови сарадници до данас нису одговорили одакле им милиони, али зато мене питају за наводно скупе сакое. Е, баш зато је донет нови Закон о пореклу имовине, који ускоро ступа на снагу… Молим комисију која се тиме бави, апелујем на њих да, ево, ја будем у првих десет људи којима ће се испитати имовина, али онда да се испита и свима другима. Моја имовина се није увећала од 2012. године ни за динар! Ни моја, ни моје породице. А волео бих да видите имовину неких других пре уласка у власт 2003. и по изласку из власти 2013. године. Па ћете да видите да је увећана за око милијарду евра! – рекао је Вучић током обиласка радова на Савском тргу у Београду, на којем ће ускоро бити постављен монументални споменик оснивачу српске државе Стефану Немањи.

Председник је рекао и да се увек труди да се понаша нормално, те да, за разлику од разних директора, користи ротацију само када је то баш неопходно.

– Да ми сад неки говоре да сам бахат, арогантан, е, са тим не могу да се сагласим. Важно је да закон уђе ‘у живот’, да сви чују све о мојој имовини, али да се онда испитају и сви други. Да све буде црно на бело. Ја немам чега да се стидим.

Нова Влада за 15 дана

Шеф државе је, говорећи о избору нове Владе Србије, признао да се ‘још ломи око два концепта будуће Владе, а да је по питању персоналних решења 70 до 80 одсто већ јасно’.

– Нову Владу чека тешка ситуација по питању КиМ, чека је и наставак борбе са короном… Ми зато хоћемо да поставимо најбољу могућу Владу. Имаћемо већи проценат жена, али је потребно и више енергије, јер када се неко навикне у једној фотељи дуже од пет-шест година, онда то постаје рутина и не показује се више амбиција о промени, која је иначе могућа. У другој половини следеће недеље имаћемо и Председништво СНС на којој ће бити речи о овоме. Имаћемо, углавном, све то у Скупштини за петнаестак дана – објаснио је Вучић.

Извор: Информер.рс